Fibroid adalah ketumbuhan di dinding rahim wanita. Masalah fibroid boleh menyebabkan pesakit alami haid yang berlarutan dan banyak. Pesakit fibroid akan rasa sakit di bahagian pelvis, kekejangan, sakit belakang dan paling menakutkan ia boleh menganggu tahap kesuburan wanita dalam erti kata lain pesakit fibroid kemungkinan sukar untuk hamil. Ada sesetengah pesakit fibroid tiada mengalami apa-apa tanda yang menunjukkan ia ada fibroid di dinding rahim. fibroid ini perlu di rawat segera sebelum ia semakin membesr dan semakin merbahaya kepada pesakit fibroid. Punca utama masalah fibroid tidak di pastikan , tetapi masalah fibroid ini sering di kaitkan dengan masalah hormon estrogen dan progesteron yang tidak stabil dan juga keturunan. Jadi jika anda ada keturunan yang mempunyai fibroid, risiko anda ditumbuhi fibroid adalah tinggi.

Jangan biarkan fibroid semakin membesar sehingga lebih merbahaya. Jika size fibroid adalah besar, doktor akan cadangkan kepada pesakit supaya membaut pembedahan buang fibroid ataupun jika teruk sangat doktor akan cadangkan membuang rahim dan ada kemungkinan juga ovari dan tiub follopio dibuang sekali ini menyebabkan pesakit fibroid tidak boleh hamil. sebab itu lah kita perlu bertindak segera untuk pulihkan dari fibroid ini .

TAPI… ADA ALTERNATIF LAIN UNTUK BANTU KECUTKAN FIBROID INI.

Dia bukan Ubat tetapi supplement 

Saya cadangkan alternatif berbeza selain pembedahan adalah dengan mengambil supplement shaklee sebagai ikhtiar. Alhamdulillah sudah ramai yang ikhtiar dengan cara ini, ramai yang berjaya kecutkan fibroid dengan set membantu kecutkan fibroid shaklee ini.

Salah seorangnya adalah puan NURHAYATUL NIRA dari pada supermom .

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 16: NURHAYATUL NIRA

[ACTIVE FYBROID SEBESAR 10CM MENGECUT DAN AKHIRNYA BOLEH BERSALIN NORMAL]
.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Nama saya Nurhayatul Nira binti Ramli, berusia 37 tahun dan baru sahaja melahirkan anak keempat Januari yang lepas.
.

Saya berkenalan dengan Shaklee dah lama, cuma tidak secara konsisten sebelum ni. Saya selalu mengadu pada kawan saya, Azlinda Ismail (SID 866459) tentang penat dan sakit-sakit badan yang saya alami. Beliau mengesyorkan saya mengambil multivitamin, Vitamin c dan kalsium disebabkan jadual kerja dan pemakanan saya yang tidak menentu. Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik dan lebih bertenaga. Niat saya mengambil suplemen adalah untuk sihat, serta kesihatan itu dapat saya gunakan untuk beribadat dengan lebih sempurna.
.

Bagaimanapun, saya mendapat “kesan sampingan” daripada pengambilan suplemen tersebut. Saya bukan sahaja semakin sihat, namun saya juga disahkan hamil di kala anak bongsu saya waktu itu berumur 5 tahun. Saya tidak langsung merasa penat di awal kehamilan sedangkan ketika itu saya berada di dalam lawatan kerja di sekitar United Kingdom selama 2 minggu.
Pasangan mana yang tak gembira bila dikhabarkan tentang zuriat yang bakal mereka timang. Bertambah gembira pada waktu scan, doktor mengatakan ada 2 kantung di situ!
.

Namun, selepas detailed scan dilakukan, doktor mengesahkan, kantung itu bukanlah kembar seperti yang disangkakan. Malang sekali ianya adalah cyst sebesar 5.2 cm. Tidak mahu putus asa, kami mendapatkan nasihat pakar seterusnya. Lebih memilukan, rupa-rupanya ia bukan cyst, namun active fibroid yang sebesar 6.7 cm kini berada dalam kandungan saya. Doktor menasihatkan agar saya melalui pembedahan caesaeran berikutan saiz fibroid yang semakin membesar dan membahayakan diri saya.
.

Saya tak mahu putus asa. Saya selalu mendengar kehebatan tonik ajaib di wall sahabat saya. Saya nekad mencuba di atas risiko sendiri. Maka bemulalah episod saya dan Vivix. Ketika check up keempat, saiz fibroid hampir 10 cm dan saya teruskan ambil Vivix dengan konsisten dan yakin. Sahabat saya turut mencadangkan Omega Guard yang bertindak anti-radang sebagai menggantikan Vivix.
.

Alhamdulillah, pada 19 December 2016, checkup dengan pakar menunjukkan fibroid mengecil kepada 4.7 cm. Checkup terakhir pada Januari 2017 pula, pakar mengesahkan saiz fibroid ialah 4.2 cm dan lebih menggembirakan saya tidak perlu menjalani sebarang pembedahan kerana kepala bayi pun telah engaged.

Mengimbas kembali detik-detik kelahiran anak keempat saya. Kelahiran yang mudah dan paling cepat pernah saya rasakan. Pagi itu, saya mengalami kontraksi dan laluan cuma 2cm. Saya sempat bersolat jemaah Maghrib di masjid sebelum ke hospital malam itu. 9 malam, saya didaftarkan di Hospital Serdang. Saya sudah bersedia untuk melahirkan pada jam 9.30 malam.
Akhirnya pada 10:05 malam, 29 Januari 2017, lahirlah Ainur Mardhiah binti Abdul Muttalib ke dunia.Tanpa pembedahan, tanpa sebarang koyakan. Alhamdulillah.
.

Selepas je bersalin, saya terus minum 3 sudu Vivix supaya lebih bertenaga dan mahukan recovery yang cepat. Pada 30 Januari 2017, jam 6.30 pagi, doktor memeriksa saya dan akhirnya dibenarkan discharge pada jam 10 pagi itu juga. 13 jam sahaja di hospital, rekod untuk kelahiran semua anak-anak saya!
.

Saya masih lagi berpantang ketika testimoni ini ditulis, berpantang sendiri sambil menguruskan anak-anak seramai 4 orang yang masih kecil bukanlah sesuatu yang mudah. Namun kita sendiri yang memudahkannya dengan pengambilan suplemen yang betul dan berkualiti.
.

Terima kasih kerana dipertemukan dengan suplemen yang sangat berkualiti ini.

Apa yang puan nurhayatul ambil ialah

  1. Vivix – vivix ini adalah satu supplement yang tinggi antioksidan jadi dia sangat bangus untuk membantu dalam usaha mengecutkan fibroid yang di alami .
  2. Omega – omega guard pula bertindak sebagai antiradang.

Terbukti kan dengan alternatif mengambil supplement ini berkesan sebagai ikhtiar mengecutkan fibroid tanpa pembedahan.

Jika anda ada masalah fibroid ini, ikhtiarlah dengan vivix sebelum fibroid lagi membesar dan merbahaya pada anda dan paling menakutkan risiko sukar hamil amat tinggi.

Jadi hubungilah saya untuk keterangan lebih lanjut atau boleh membuat pembelian online terus di link di bawah ini :-

Klik button Whatsap di bawah ini untuk terus whatsap saya atau seperti no tertera di bawah  🙂

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.