Sengugut? memang senggugut ini sangat menyakitkan, sesetengah orang yang alami masalah senggugut, sakit sampai pengsan. rasa kejang perut yang sakit sangat , rasa pening , sakit pingang, rasa nak muntah. adui memang tak tahan senggugut kadang tu kan. Sebab tulah kadang bila datang haid dan sunggugut, ramai yang selalu moody,PMS. Yelah senggugut ni semua rasa sakit yang amat sangat. Kebiasaannya senggugut biasa akan menyerang 2-3 hari semasa haid. Tetapi kalau senggugut teruk atau sekunder, ia lebih lama dan berpanjangan. Bila berlarutan senggugut ni boleh jadi masalah lain pula pada kesihatan kita.

Kenapa bila haid je , akan rasa sakit sengugut ? 

Ketika haid,kontraksi kuat akan berlaku untuk meluruhkan dinding rahim. Kontraksi ini kan, dia menekan pembuluh darah yang kelilingi rahim sehingga ia memutuskan bekalan oksigen dan darah ke rahim. kemudian ia bertindak balas, di mana rahim melepaskan bahan kimia yang sebabkan rasa ngeri dan sakit. Selain itu, tubuh juga keluarkan bahan kimia prostaglandin.Bahan kimia ini boleh menyebabkan otot rahim kontraksi. Jika prostaglandin ini berlebihan, inilah yang menyebabkan sengugut , di mana kita boleh rasa loya,pening kepala,perasan gelisah dan juga cirit-birit.

Cara ini membantu hilangkan Senggugut anda , jom kita baca feedback dari yang sudah berjaya hilangkan senggugut

TESTIMONI 24 : HASMIMIE ARRFIN
.

[MASALAH SENGGUGUT SEMAKIN BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN OSTEMATRIX DAN GLA COMPLEX SHAKLEE]
.

Assalamualaikum. Saya hasmimie arrfin saya nak kongsikan kisah mcmne saya bebas dari masalah senggugut yang sangat teruk.
.

Semasa bujang. Tiap-tiap bulan hari 1st datang haid memang wajib dapat MC. Sampai muka ni dah naik malu mana tidak nya. Doc yang merawat tu lelaki sampai 1 tahap bila datang klinik doc cakap ye mimie,period paint ya…doc pun dh kenal..aduhh..merah muka.
.

Bile diserang senggugut memang tahap berguling,tido merengkuk menahan kesakitan yang amat sangat. Siapa yang pernah alami mesti tau macamana sakitnya tu. Kalau hari 1st kena time dekat office mmg nak jalan pun pegang dinding membongkok2 macam nenek sibongkok tiga..Sakittt..
.

Suatu hari alkisah bermula selepas officemate promot si putih putih melati Ostematrix kepada saya. Niat dia share pasal Oste tu sebab dia tahu saya ni jenis tak minum susu. Ingat lagi ayat dia,Adik,elok ambil kalsium ni. Sekarang masa bujang adik tak pikir lagi. Esok2 dah kawen baru adik tahu. Adik tu dah lah tak minum susu. Nanti adik menyusu baby,baby tarik semua kalsium adik adik plak tak minum susu so darimana adik nak dapat kalsium untuk adik plak?
.

Itu lah yang jadi reput gigi,reput tulang sbb baby dh tarik kalsium adik. Lagi 1 adik tu senggugut teruk bagus adik ambil oste ni. Sebab kalsium membantu mengekalkan otot dalam badan yang menghalang daripada kekejangan. Adik pun selalu mengadu sakit-sakit badan kalau banyak jalan & naik tangga. Tu sebab adik kekurangan kalsium la.
.

Saya pulak jenis kalau kawan berniaga memang senang nak tergoda untuk membeli. Hihi. So saya pun decide beli oste pada bulan itu. Selepas mencuba sebotol siputih Ostematrix alhamdulillah haid bulan berikutnya tu saya tak diserang senggugut lagi.
.

Menunggu2 jugak kononnya bila lah nak senggugut..hahhaa.. Waaahhh.. ini ajaib.. memang benar-benar berkesan.Badan pun dh takde sakit-sakit sangat ulang alik turun naik tangga. Dan 1 lagi yang saya perasan saya dah tak perlu tunggu 3 4 hari atau kadangkala seminggu untuk membuang. Rupa-rupanya kandungan magnesium dalam Oste tu membantu otot usus menjadi lebih relaks & lancar. Najis juga lebih lembut & lebih mudah dikeluarkan.

Bulan seterusnya saya beli Oste dan tambah GLA untuk masalah senggugut saya tu. Dan saya serta merta join jadi ahli Shaklee kerana saya sudah merasai Shaklee Effect itu sendiri.
.

Alhamdulillah sehingga hari ini saya tidak lagi diserang sengugut yang sampai tahap bergulung-gulung mcm tikar mengkuang 😅😅😅. Terima kasih officemate merangkap mak shaklee ku kerana memperkenalkan oste kepada saya 😘😘
.

Kepada anda yang mengalami masalah sama seperti saya iaitu 3S : Senggugut,Sakit2 Badan & Sembelit dapatkan Ostematrix & GLA hari ini juga. Pastinya takkan sia-sia 💪💪💪

Ia Sangat Berkesan kan ? Jadi janganlah biarkan senggugut menghantui diri kita lagi. Kenapa perlu tunggu dan setiap bulan merasai kesakitan yang tak tertanggung sedangkan cara yang saya cadangkan ini berkesan untuk membuatkan kita happy dan selesa setiap kali datang haid. Jadi hubungilah saya untuk keterangan lanjut .

Klik button Whatsap di bawah ini untuk terus whatsap saya atau seperti no tertera di bawah  🙂

Atau anda boleh membuat pembelian secara online dengan mudah di :- 

Disclaimer  :  Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit baca selanjutnya……

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.