Rahsia Kanser Hodgkins Lymphoma Tahap 4 Sembuh

Assalamualaikum , pernah tak kita dengar atau tahu mengenai kanser Hodgkins Lymphoma ? kanser Hodgkins Lymphoma ini ialah kanser tisu limfa. tisu limfa ini terdapat di nodus limfa, limpa, hati, tulang sum-sum dan sebagainya. Punca berlakunya kanser Hodgkins Lymphoma ini belum dikenalpasti. Kebiasaanya kanser Hodgkins Lymphoma ini menyerang golongan yang berusia 15-35 tahun , selain itu yang berusia antara 50-70[…]

Testimoni Vivix Ikhtiar Pelbagai Penyakit

Assalamualaikum semua.. . Telah lama ku impikan, Telah lama ku idamkan Kini menjadi kenyataan , #Vivix kat tangan Minum setiap pagi dengan cik abg Alhamdulillah terbaik untuk kesihatan Bukan je luaran malah baik untuk dalaman … Adoishh jadi tak pantun hakak tu u olss.. Hahaha.. . Tengok kat tangan hakak ni, botol semerah ni. Mengancam[…]

Muka Bengkak Akibat Resdung Kini Dah Pulih

Testimoni Pesakit Sinus, Migrain dan Gastrik yang berkihtiar dengan Vivix dari Shaklee. Kisah ini adalah berkenaan seorang Guru yang mengidap masalah Sinus, migrain dan Gastrik yang banyak menggangu tugas harian beliau sebagai seorang guru.. Beliau sering mengambil MC dan ambil ubat tahan sakit untuk survive dalam menghadapi masalah beliau itu. Sebagai Seorang Guru, mengambil cuti[…]

Testimoni Berpantang dan Kulit Cerah dengan Vivix dari Shaklee.

Alhamdulillah dah ramai yang ambil vivix ini sebagai set berpantang kerana vivix ini memang sangat bagus khasiatnya. bukan sahaja bagus sebagai penyembuh luka malah vivix shaklee boleh mencantikan kulit.  Jom kita tonton video salah seorang pengguna vivix shaklee ketika berpantang ini. Tidak semua orang boleh telan Pil dan makan jamu. Adakalanya makan jamu memberi kesan[…]

Sayur Kobis Pencegah Kanser Secara Semulajadi

Brassica oleracea adalah nama sains bagi kobis bulat iaitu sejenis sayur. Sayur kobis ini berasal dari keluaraga Brassica. Sayur kobis  memang sangat terkenal dalam masyarakat kita ini kan. Macam-macam masakan kita boleh masak dengan kobis ini , biasanya aizah masak goreng , letak dalam meehun goreng , acar jelatah letak kobis , kadang-kadang aizah buat[…]

Cara Rawatan Sakit Lutut Supaya Cepat Pulih

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sendi Lutut adalah salah satu anggota yang amat penting untuk membantu kita berdiri , bergerak, solat dan sebagainya. Adakalanya bila kita di serang sakit lutut , segala aktiviti kita akan tergendala.

Kanser Prostat Pembunuh Senyap Kaum Lelaki

Kebiasaanya kita hanya terkenal dengan kanser payudara di kalangan wanita . memang di akui,  kanser prostat tidak terkenal seperti kanser payudara, tapi sebenarnya kanser prostat  adalah pembunuh senyap tertinggi bagi kaum lelaki. ramai sahaja kaum lelaki yang rasa tiada apa-apa dan tidak endah dengan Kanser Prostat ini. Di Malaysia, tiada kajian spesifik dilakukan berhubung gejala penyakit[…]

10 Tips Rawat Bell’s Palsy Dengan Berkesan Dan Cepat

Assalamualaikum dan slam sejahtera , adakah yang masih tidak tahu mengenai masalah bell`s palsy ini ? ketika dahulu , saya anggap bell`s palsy ini adalah salah satu masalah stroke. Rupanya salah! ia bukan stroke! . Bell`s palsy ialah satu penyakit yang menyebabkan sebahagian otot muka menjadi lemah dan lumpuh. Saraf yang rosak akan mengawal otot[…]

Batu Karang Hempedu Cara Alternatif Lain Sebelum Pembedahan

Batu Karang dalam hempedu, di katakan siapa yang mengalami masalah ini sahaja yang tahu betapa sakitnya ia. Ada setengah pesakit menceritakan , kesakitannya bagai ingin terputus nyawa dan sehinggalah cadangan oleh doktor membuat pembedahan untuk membuang segala batu karang yang ada. jika kita sentiasa rasa sakit perut, senak dan tidak selesa setiap kali selepas makan[…]