Sering Dahaga Tanda Awal Masalah Diabetis

Diabetis atau kencing manis adalah masalah kesihatan sejagat, di mana dia menyerang sesiapa sahaja tanpa mengenal usia , jantina dan juga keturunan. Ada yang masih kanak-kanak juga ada yang mempunyai masalah kencing manis. Jadi masalah diabetis ini bukanlah untuk warga emas sahaja. Diabetis atau kencing manis ini Terjadi apabila pankreas iaitu organ dalam badan yang fungsinya mengeluarkan bahan kimia sejenis hormon iaitu insulin. Insulin ini membantu tisu-tisu menggunakan glukos dan bantu kawal glukos dalam darah keparas normal. Jadi bila insulin tidak mencukupi atau tidak berkesan, inilah menyebabkan paras glukos meningkat dalam badan kita.

Anda selalu sangat dahaga, dahaga yang berlebihan, kemungkinan anda berisiko ada masalah diabetis atau kencing manis. Macam mana nak kenali dahaga yang berlebihan ini ?

Jika kita kerap ke bilik air pada waktu malam kemudian dahaga yang teramat sangat walaupun telah minum air yang mencukupi. Bila glukos yang berlebihan dalam darah, ini membuatkan buah pingang kita bekerja keras untuk hilangkan gula tambahan tadi. Inilah yang menyebabkan kita akan kerap kencing, setelah banyak membuang air kita akan rasa terasa amat dahaga. Ia adalah cara badan kita menguruskan gula dalam darah yang tinggi. bila kita dahaga yang teramat, bermakna badan kita cuba untuk tambah cecair yang hilang.

Jika anda memang sah ada diabetis atau kencing manis, jom dengar tips dari aizah ni

Jika anda ada alami tanda-tanda ini, saya sarankan agar berjumpalah doktor untuk pemeriksaan lanjut . Diabetis ini jika dapat atasi dari awal lebih baik sebelum ia lebih memudharatkan sehingga terpaksa korbankan anggota badan kita.

Oleh itu, saya amat sarankan ikhtiarlah diabetis dengan vivix shaklee. Bagaimana vivix shaklee membantu masalah diabetis ? 

  1. Vivix yang tinggi antioksidan membantu cegah penghasilah AGE protien yang berlebihan yang boleh menyebabkan sel mati
  2. Membantu tubuh menghantarkan isyarat dalam hasilkan insulin untuk mengawal gula dalam darah
  3. Aktifkan enzim untuk merembeskan hormon insulin supaya kawal diabetis bertambah tinggi atau lebih teruk.
  4. Kandungan Polifenol dalam vivix membantu melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat didalam darah dan juga elakkan pengumpalan gula yang tinggi yang boleh terjadinya diabetis atau kencing manis.

Di sini suka juga saya ingin kongsikan testimoni yang mengambil vivix sebagai ikhtiar masalah diabetis atau kencing manis ini . ikuti kisah beliau :-

TESTIMONI 21: NURUL SYAZWANI SALLEH
.

[KADAR KENCING MANIS MENURUN SELEPAS 2 MINGGU AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.
.

Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha..
.

Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap sihat. Siap boleh kejar-kejar dengan angsa.

Sejak kebelakangan ni Cu ada masalah untuk bertutur dengan baik. Cu tak sihat and tend to lost her vocabulary at times. Tapi bila jumpa Cu hari tu dah lancar sikit. Lebih baik dari sebelum ni. Sebelum ni baca dan promote Vivix membantu meningkatkan fungsi otak. Tapi sekarang dah nampak sendiri dan semakin yakin dengan Vivix. Dengan izin Allah, what Vivix did worth the price!
.

Is it my eyes playing trick or she does look younger? 🤔

#supermomshakleestory

Testimoni yang lain :-

Jadi , pilihlah vivix sebagai ikhtiar diabetis atau kencing manis hari ini. telah terbukti vivix sangat membantu. Sebelum diabetis semakin meninggi dan lagi memudharatkan, lakukanlah sesuatu untuk merubah kita menjadi kembali cergas , ceria dan membuat aktiviti harian dengan senang hati.  hubungi saya untuk ketahui lebih lanjut

atau lagi mudah klik sahaja di gambar whatsap di bawah ini :-

Facebook: Aizah Azlem 

Facebook page : Tips ikhtiar sihat

Youtube Channel : Noraizah Mohd 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.